İnternet Altyapısı Nedir?
İnternet bağlantısını sağlamak için öncelikle bir altyapıya sahip olmalı ve bu alt yapı çeşidine uygun bir paket seçimi gerçekleştirmeliyiz.
Senin için internet altyapısı hakkında bilmen gereken tüm detayları daha kaliteli ve sana uygun bir abonelik gerçekleştirebilmen için bir araya getirdik. Alt yapı nedir, binada alt yapı var mıdır gibi sorularının cevabını aldıktan sonra Altyapı Çeşitleri adlı yazımızdan kendin için uygun paketi filtreleyerek görebilirsin. O halde başlayalım;
Günümüzde Altyapı internet hizmetinin belli bir bölge ve lokasyona ulaştırılması için oluşturulmuş sistemdir. Altyapının hizmet alınmak istenen adrese ulaşması için iletkenler kullanılır.
Bu iletkenlerin sonucunda ise altyapınızın sizlere sunmuş olduğu internet hizmet türünü belirler. Örneğin adresinize Bakır kablo ile iletim sağlanıyorsa adresinizde ADSL internet kullanımı sağlayabilirsin. Fiber optik altyapıda ise cam ve plastik kablo kullanılır. Bu iletkenler sizlerin alabileceği internet hızını da belirler. İnternet hızı sadece kablo ile farklılık göstermez bölgeden bölgeye hız farkları olabilir altyapı dan altyapıya değişiklik gösterebilir.
Temel İnternet altyapısı, İnternet’in işleyişinde hayati bölümleri oluşturan tüm ekipman ve programlama çerçeveleri için kullanılan bir terimdir. Bu anlamda çeşitli sistemlere bilgi göndermek ve almak için çalışan bir dizi uzak donanım ve yazılımları ifade eder. İnternet altyapısı, web sitelerini, uygulamaları ve içeriği oluşturan bilgilerin barındırılması, depolanması, işlenmesi ve sunulmasından sorumludur.
İnternet altyapısı veri merkezini, bilgisayar donanımını, yazılımı, depolama ve ağ bağlantı cihazlarını barındırır. Veri merkezi, temelde İnternet işlemlerini yürütmek için optimize edilmiş bilgisayarlar olan “sunucularla” dolu büyük bir yapıdır ve tüm bu sunucuları kendi amaçları için kullanan tek bir büyük şirkete ait olabilir ya da İnternet altyapı şirketlerine dağıtılabilir. Telekomünikasyon şirketlerinin tümü, müşterilerine internete bağlanma hizmeti verebilmek için veri merkezlerine bağlanır. Altyapı sorgulama ile internet altyapını öğrenebilirsin.
İnternet altyapı seçenekleri İnternet Servis Sağlayıcı şirkete ve bölgeye göre değişir. Bu nedenle İnternet paketi ve İnternet bağlantı türü seçmeden önce;
· Bağlantı hızı veya bant genişliği
· Maliyet
· Kullanılabilirlik
· Güvenilirlik
· Rahatlık
Gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Hangi İnternet planının en doğru olduğunu belirlemek için farklı altyapı türlerini ve bağlantı hızlarını inceleyebilirsiniz.
1990’larda hayatımıza giren çevirmeli İnternet’ten 2020’lerin başında gelişen Fiber Optik teknolojilere kadar İnternet altyapılarındaki değişim her geçen gün farklılaşmaktadır. Birden çok ağın bağlanması anlamına gelen İnternet, esasında pek çok farklı altyapıdan oluşur. Gelin İnternet altyapısı hakkında çok daha fazlasını keşfedelim.
İnternet kampanyaları sayfamızı inceleyip sizin için en uygun olan bir kampanyamız ile hizmet almaya başlayabilirsiniz.
Alt yapı ile ilgili detayları sizlerle paylaştık, altyapı çeşitlerinin neler olduğunu incelemek istersen ‘Altyapı Çeşitleri’ başlıklı yazımızı okumanı isteriz.
Abone Sepeti ile hayat çok daha konforlu…